Service Hotline
+86-755-86524100
Produk

Kategori produk

Paparan LED latar

Paparan LED latar

Dalam abad ke-21, latar telah mencapai pembangunan pesat dan secara beransur-ansur memasuki peringkat industri. Jika ia dibandingkan dengan CCFL, LED mempunyai kelebihan jelas penjimatan tenaga. Sebagai salah satu kelengkapan paling penting dalam produk hablur cecair, LED lampu latar juga mencapai perkembangan pesat dengan...

Dalam abad ke-21, latar telah mencapai pembangunan pesat dan secara beransur-ansur memasuki peringkat industri. Jika ia dibandingkan dengan CCFL, LED mempunyai kelebihan jelas penjimatan tenaga. Sebagai salah satu kelengkapan paling penting dalam produk hablur cecair, LED lampu latar juga mencapai perkembangan pesat dengan teknologi baru dan produk baru yang dikeluarkan secara berterusan. Khususnya, syer pasaran LED (pemancar cahaya Diod) telah meningkat secara beransur-ansur. Sesetengah produk seperti komputer riba, paparan peranti dan TV, yang menggunakan latar CCFL (lampu Pendarfluor katod sejuk), telah ditukar kepada lampu LED latar sejak tahun 2008.

Di bawah latar belakang revolusi industri ini, paparan Blaze menubuhkan kilang latar LED di Jiangxi Province, China pada 2014, yang terutamanya menyediakan pelbagai backlights hayat panjang dan standard yang tinggi untuk produk LCD paparan Blaze.

Dalam industri elektronik, latar adalah sejenis bentuk cahaya yang biasanya digunakan untuk paparan LCD. Perbezaan antara latar dan cahaya Penyambut adalah latar yang illuminates dari sebelah atau sebelah belakang manakala Penyambut cahaya illuminates dari bahagian hadapan. Kedua-dua mereka akan digunakan untuk meningkatkan cahaya siang di persekitaran sumber cahaya yang rendah dan kecerahan monitor komputer dan skrin LCD, dengan cara yang sama lampu paparan CRT.

Latar boleh menjadi apa-apa jenis warna; hablur cecair hitam dan putih biasanya menggunakan latar kuning, hijau, biru dan putih. Latar LED boleh meningkatkan prestasi warna paparan LCD.

Kelebihan utama latar LED adalah seperti berikut,

1. tinggi kehendaki. Kecerahan tidak akan jatuh walaupun selepas digunakan untuk masa yang lama. Dan ia mempunyai badan nipis dan bentuk yang menarik.

2. lembut warna, baik untuk mata apabila ia digabungkan dengan LCD panel

3. tenaga yang menjimatkan, radiasi yang rendah dan mesra alam.


Hot Tags: Memaparkan latar LED, China, pengilang, pembekal
Barangan yang berkaitan
Siasatan
Siasatan
Send
Hubungi Kami
Alamat: tingkat 5, bangunan teknologi HSAE, Taman berteknologi tinggi, Luohu, Shenzhen, China 518057,
Telefon: +86-755-86524100
Perkhidmatan Faks: +86-755-86524101
E-mel: info@blazedisplay.com
Paparan blaze Technology Co, Ltd